Neem waardig afscheid van je (huis)dier bij een dierencrematorium | Midden Brabant

Niemand wil afscheid nemen van een trouw (huis)dier. Jarenlang hebben jullie lief en leed gedeeld en is het dier onderdeel geworden van jullie gezin. Het definitieve einde komt altijd te vroeg en daarom is het goed dat er de mogelijkheid is om waardig en persoonlijk afscheid te nemen bij een dierencrematorium. Midden Brabant kent diverse dierencrematoria waarvan Natura Nova in Wintelre er eentje is!

Ontzorgd worden bij een dierencrematorium | Midden Brabant

Net als bij mensen die ons ontvallen, verdienen onze (huis)dieren ook een waardig afscheid. Tegenwoordig is er de mogelijkheid om je (huis)dier te laten cremeren op een respectvolle wijze die je helemaal in kunt vullen zoals jij dat wilt. De medewerkers van Dierencrematorium Natura Nova staan je bij tijdens de laatste momenten met je (huis)dier en ontzorgen je helemaal zodat jij je kunt richten op het afscheid.

Aandacht en begeleiding tijdens het afscheid

Een hamster, konijn, Shetlandpony, reptiel, kat of hond: alle dieren – tot 150 kg – zijn welkom bij ons dierencrematorium. Midden Brabant kent een aantal van dit soort faciliteiten; Dierencrematorium Natura Nova in Wintelre verzekert je van persoonlijke aandacht en begeleiding. De volledige uitvaart van je (huis)dier wordt uit handen genomen en als je wilt verzorgen we ook een stukje rouwbegeleiding, waarbij we aandacht hebben voor alle gezinsleden en hun verdriet.

Uitvaartbegeleiding

Een intakegesprek

Moment van euthanasie bespreken met de dierenarts

Eventueel begeleiding tijdens en vervoer na de euthanasie

Een waardig afscheid door de andere huisdieren in het gezin

Mogelijkheid tot opbaring van het overleden (huis)dier

Aandacht voor het verdriet door te luisteren

Bespreken van alternatieven voor crematie, zoals begraven in eigen tuin

Praktische zaken uit handen nemen en bespreken

Alles is bespreekbaar bij ons dierencrematorium in Midden Brabant

Bij ons dierencrematorium in Midden Brabant is de keuze tussen een collectieve en een individuele crematie. Alleen bij die laatste bestaat de mogelijkheid om de as van je (huis)dier mee naar huis te nemen en een plekje te geven. Wil je een pootafdruk, een plukje haar of een ander aandenken, schroom niet om je wensen met ons te bespreken. Veel is mogelijk en álles is bespreekbaar. Wij zetten graag jouw wensen om in mogelijkheden en spannen ons tot het uiterste in om het afscheid zo waardig maar vooral zo persoonlijk te maken als gewenst. Op zoek naar een dierencrematorium in  Midden Brabant? Natura Nova is gevestigd in Wintelre en is één van de plekken waar jouw verdriet de ruimte krijgt en je zelf kunt bepalen hoe het afscheid van je trouwe huisgenoot eruit komt zien.

Op adem komen in de natuur

Na het afscheid heb je misschien behoefte om even op adem te komen. Direct naast het dierencrematorium is een natuurgebied waar je tot rust kunt komen en waar je je even één kunt voelen met de natuur. Uiteraard is er op later moment ook de mogelijkheid om de as van uw (huis)dier hier te verstrooien.

Verzeker je van voldoende tijd en rust

Om in alle rust en met aandacht de wensen en mogelijkheden te bespreken, werken we uitsluitend op afspraak. Zo kunnen we je verzekeren van rust en voldoende tijd om afscheid te nemen. Om nog even als gezin bij elkaar te kunnen zijn, een laatste aai of groet te geven voordat het definitieve afscheid komt. Jouw verdriet verdient de aandacht die wij je kunnen geven en die persoonlijke benadering helpt bij de verwerking van je verlies. Jij en je (huis)dier staan bij ons dierencrematorium Midden Brabant op één.

Contact met ons dierencrematorium | Midden Brabant

 

Wil je meer weten of een afspraak maken om de crematie van je (huis)dier te regelen? Neem dan gerust contact met ons op. Op doordeweekse dagen kan dat van 09:00 – 20:00 uur en op zaterdag tussen 10: 00 – 13:00 uur. Een WhatsAppbericht mag altijd en onze mail checken we dagelijks. Wij helpen je graag bij de uitvoering van jouw laatste wens als het op afscheid nemen van je (huis)dier aankomt. Een waardig afscheid helpt voor de verwerking van het verlies van jouw trouwe kameraad.

06-52839957

Kreiel 14, Wintelre