Bij Natura Nova is men altijd op zoek naar manieren om het afscheid van een huisdier nóg persoonlijker en waardiger te maken. Daarom is het aanbod nu uitgebreid met grafkisten waarin de huisdieren kunnen worden gecremeerd. Bart van Kerkhof en Jeroen Huijbers van Urns & More gingen hiervoor een mooie samenwerking aan.

Op zoek naar een oplossing

“Het begon er ooit mee dat een klant vroeg om een kistje om haar hond in op te baren”, vertelt Bart. “Steeds vaker kiezen mensen voor een individuele crematie waarbij ze tot aan de oven hun huisdier begeleiden. Als er dan geen kist gebruikt wordt, is dat niet per se erg prettig. Ik had daar niets voor in ons assortiment en nam daarom contact op met Jeroen die bij ons al de urnen leverde. Hij had op dit gebied ook niets maar hij is op het internet gaan zoeken. Daar stuitte hij op Animal Aftercare die kartonnen kisten aanbood.”

Overname

Jeroen gaat verder: “Het aanbod was mooi, de kisten zien er mooi uit en zijn kwalitatief ook erg goed.” Jeroen en Bart raakten in gesprek met de eigenaresse van Animal Aftercare en kwamen erachter dat zij overwoog om te stoppen met het bedrijf. Jeroen: “Zij had de onderneming van haar vader overgenomen die er altijd met veel passie in gewerkt had. Zij voelde de passie veel minder, maar de stap om de droom van haar vader op te geven was erg groot. Voorzichtig vroeg ze ons of wij wellicht belangstelling hadden om het bedrijf over te nemen. Daar zijn we even voor gaan zitten en omdat we écht kansen zien en weten dat we voorzien in een behoefte, hebben we ja gezegd.”

Vraag naar dierengrafkisten

“Soms komt er iets op je pad dat je moet doen”, vindt Bart. “Zo was het met dit ook. We doen het niet alleen voor onszelf maar voor alle klanten die een kist voor hun huisdier willen. Het gaat daarbij niet alleen om ons crematorium maar om alle dierencrematoria én dierenartsenpraktijken die de overleden dieren die opgehaald worden, waardig mee kunnen geven aan de eigenaren. Ook voor een begrafenis in eigen tuin, zijn de kisten te gebruiken; het materiaal is biologisch afbreekbaar en gemaakt van gerecycled materiaal.”

Aanvulling op diensten

Voor Natura Nova is het een prachtige aanvulling op de diensten en ook Urns & More heeft de kisten opgenomen in het assortiment. “We zijn nog druk bezig met het uitbreiden van het aanbod en hopen op korte termijn een XL-versie te kunnen gaan leveren. Nu bieden we nog drie maten aan: S, M en L. Indien gewenst kunnen de kisten van binnen bekleed worden met vilt of jute zodat het er nog vriendelijker uitziet. Overigens zijn de kisten van karton maar zien er echt niet uit als een kartonnen doos; de uitstraling is bijna gelijk aan die van een houten kist.”

Service

De levertijden voor de kartonnen kisten zijn kort, meestal kan binnen één dag geleverd worden. Bart: “De kisten die in de regio besteld worden, brengen we zelf even weg, daar hoeft wat ons betreft geen transporteur tussen te zitten. Het is onderdeel van de persoonlijke service waar we voor staan. We leveren er potloden bij waarmee kinderen de kisten kunnen beschilderen en ook zijn er boekjes beschikbaar die helpen bij de rouwverwerking. De kisten zijn overigens kant en klaar, hoeven niet zelf in elkaar gezet te worden.”

Neem een kijkje op www.animalaftercare.nl voor een overzicht van het aanbod.