Bij Dierencrematorium Natura Nova zijn we ontzettend trots op ons team, en vandaag willen we graag een bijzonder teamlid in het zonnetje zetten: Natalie. Ze werkt nu een half jaar bij ons, maar het lijkt alsof ze er al super lang is. Haar warme persoonlijkheid en natuurlijke talent voor het begeleiden van mensen en dieren maken haar al aardig onmisbaar in ons team.

Van winkel naar dierverzorging

Voordat Natalie bij Natura Nova begon, werkte ze in de detailhandel, en runde ook een tijd haar eigen winkel. Een echte hostess, zeggen we hier vaak. Met haar gastvrije uitstraling en oprechte interesse in mensen, weet ze altijd de juiste toon te vinden. Toen Natalie op een bepaald moment op zoek ging naar iets anders wees een collega haar op een vacature bij Natura Nova, omdat ze dacht dat dit perfect bij Natalie zou passen.

En dat klopte helemaal. Naast dat ze een echt mensenmens is, is Natalie namelijk ook een groot dierenliefhebber. Ze zorgt met veel liefde voor haar gezin, hond en paard, en ze begrijpt als geen ander hoe diep de band tussen mens en dier kan zijn.

‌Een persoonlijke ervaring

Natalie is niet alleen professioneel betrokken bij het afscheid van dieren, ze heeft het zelf ook meegemaakt. Een paar jaar geleden verloor ze haar eigen hond, en moest toen samen met haar gezin zelf het rouwproces doorlopen. Ze weet dus uit eigen ervaring hoe moeilijk en emotioneel het afscheid nemen van een geliefd huisdier kan zijn. Dit maakt haar niet alleen een toegewijde medewerker, maar ook een ervaringsdeskundige die met oprechte empathie families kan begeleiden in hun eigen afscheid.

Meesterschap in het vak

In de afgelopen zes maanden heeft Natalie alle kneepjes van het vak geleerd. Haar natuurlijke gevoel voor het begeleiden van mensen in moeilijke tijden, gecombineerd met haar liefde voor dieren, maakt haar de ideale begeleider voor onze klanten. Bij Natura Nova staat persoonlijke aandacht centraal, en Natalie weet als geen ander hoe ze een warm en respectvol afscheid kan organiseren.

Inmiddels heb ik mijn eigen emoties rondom dierenverlies en mijn medeleven naar onze relaties, goed in balans. Het is echt heel mooi werk. Ik vind het heel fijn om te zien dat mensen die binnenkomen met veel verdriet, al gauw over gaan tot het vertellen van mooie verhalen waaruit blijkt ze trots en dankbaar zijn op de jaren die ze met hun waardevolle vriend hebben doorgebracht. Een passend afscheid verzorgen voelt als het laatste wat je kan doen voor overleden dieren en hun baasjes.”

Wij zijn ontzettend blij met Natalie in ons team. Haar enthousiasme, empathie en liefde voor dieren, gecombineerd met haar jarenlange ervaring met klanten, maken haar de perfecte persoon om de families van Natura Nova te ondersteunen.